fobie

Fobie

Angsten en fobiëen

Iedereen is wel eens bang of angstig. Angst is een normale en dikwijls ook beschermende reactie op dreigend gevaar.

Indien dit gevaar reëel is dan is angst ook te begrijpen en aanvaardbaar. Sommige mensen geraken echter in paniek als er niet echt een reëel gevaar is. Het wordt tijd voor therapie als de angst je leven begint te overheersen en je dagelijks leven erdoor belemmerd wordt. Je omgeving reageert vreemd en begrijpt niet wat er aan de hand is waardoor je soms in een isolement geraakt.

Werkwijze:

We bekijken samen :
– Wat is angst en hoe kan je ermee omgaan?
– Wat zijn de symptomen van angst ?
– Aanleren van speciale ademhalingsoefeningen
– Aanleren van het EFT protocol zodat je zelf de touwtjes in handen houdt bij je volgende angstaanval

Vliegangst

Vliegangst komt relatief veel voor. Ongeveer 30% van de reizigers hebben in meerdere of mindere mate angst. Vliegangst komt dan ook voor in verschillende vormen. Er zijn mensen met vliegangst die wel nog vliegen maar spanning ondervinden tijdens de vlucht. Daarnaast is er een groep mensen die vliegen tot een absoluut minimum beperkt en een grote angst ondervindt tijdens het vliegen. Tenslotte zijn er mensen met vliegangst die het vliegen totaal vermijden, wat vaak wrijvingen meebrengt in hun privé- en beroepsleven. Enkel maar denken aan het vliegtuig, roept zweetaanvallen , hyperventilatie en andere lichamelijke ongemakken op.

Mensen met vliegangst hebben een enorme schrik om te vliegen. Ze ervaren die angst niet alleen tijdens het vliegen, maar vaak reeds ruim vooraf: bij het boeken van de reis, het pakken van de koffers, op weg naar de luchthaven, … Wat ook dikwijls speelt is dat de passagier zelf geen controle over het vliegtuig heeft, wat angst in de hand werkt.

Sommige reizigers met vliegangst hebben vroeger al eens gevlogen en het zijn mogelijk de onaangename ervaringen tijdens deze vluchten die vliegen een negatieve lading gegeven hebben. Voorbeelden van dergelijke onaangename ervaringen zijn turbulentie, onbekende geluiden van een vliegtuig of de diepte die onder je gaapt als het vliegtuig draait. Maar vliegangst kan dus ook ontstaan zonder dat je ooit gevlogen hebt, gewoon omdat er andere trigger is op hetzelfde circuit. Deze trigger kan bij iedereen verschillend zijn een vraagt dan ook een persoonlijke aanpak. Met EFT gaan we de verschillende lagen afpellen en komen heel snel tot de onderliggende kern.

[pirate_forms]

2 thoughts on “Fobie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.