relatietherapie

Relatietherapie – Samen terug gelukkig zijn

Relatietherapie

Zit je relatie in het slop ? Weet je niet meer of je partner nog de man/vrouw van je dromen is ? Willen jullie meer zijn dan mama en papa ? Ben je nog op zoek naar een bevredigende relatie? Dan is relatietherapie misschien de oplossing.

Wat maakt relaties (soms) zo moeilijk ? Je bent op de eerste plaats verschillend van je partner. Jullie komen uit verschillende gezinnen, families, achtergronden, hebben andere waarden en interesses.

Er zijn soms tegenstrijdige verwachtingen en verlangens. De ene partner wil bv meer nabijheid, de andere wil meer afstand. De ene wil meer autonomie, de andere meer controle. De ene wil graag gezellig thuis op de bank zitten, terwijl de andere sociaal contact buiten de relatie belangrijk vindt.

Heel dikwijls wordt je aangetrokken tot bepaalde eigenschappen van je partner, die net later voor problemen zorgen. Soms zou je je partner willen veranderen, maar dat werkt niet.

Elke relatie kent verschillende fasen: het begin, de verliefdheid, de fase van kinderen, de fase van de midlife, de fase van het lege nest, de fase van verlies ,.. Al die fasen brengen crisissen of veranderingen mee …

Een relatie kan ook onder druk komen te staan van stress, ziekte, financiĆ«le problemen, de dood of ziekte van een kind of dierbare, moeilijkheden in de opvoeding van de kinderen, partnergeweld, …

Werkwijze
1. De eerste keer komen jullie samen op gesprek.
2. Nadien komt iedere partner apart op intake gesprek..
3. Als de hulpvraag duidelijk is, komen jullie opnieuw samen en leren op een constructieve manier met elkaar te communiceren. Je leert technieken om echt naar elkaar te luisteren en op een geweldloze manier te verwoorden wat je eigen behoeften en verlangens zijn. Je leert relatiemodellen, interactiecirkels en hun valkuilen herkennen. Door dit te doen, kom je tot echt intens contact, misschien wel voor de eerste keer in je leven.
4. Indien nodig komen jullie tussenin apart op gesprek om bepaalde vaardigheden aan te leren.
Wat kost het?
Een individueel gesprek duurt een uur en kost 60 euro.
Een koppelgesprek duurt ongeveer anderhalf uur en kost 90 euro.

Voor een afspraak bel 0477/55 65 36 (best tussen 9 en 10u)

[pirate_forms]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.